اثر مکمل سین بیوتیک بر روی عملکرد تیروئید و التهاب در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 542

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_782

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

بیماری کم کاری تیروئید یکی از مشکلات عمده غدد درون ریز در سراسر جهان است و با کاهشتولید هورمون های تیروئید مشخص می شود. ارتباط مثبتی بین هوموستاز تیروئید و ترکیبمیکروبیوتاسیون روده وجود دارد. تعداد محدودی از مطالعات، اثربخشی محصولات پروبیوتیک را درمتابولیسم لووتیروکسین و فعالیت هورمونهای تیروئید نشان داده اند. لذا هدف از این مطالعه بررسیتاثیر مکمل سینبیوتیک بر روی عملکرد تیروئید و نشانگرهای التهابی در افراد مبتلا به کم کاریتیروئید است. این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما ازبین 60 بیمار مبتلا به کم کاری تیروئید انجام شد. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروهتقسیم شدند تا به مدت 8 هفته 500 میلیگرم سینبیوتیک (n=30) یا یک دارونما (n=30) دریافتکنند. در ابتدا و انتهای مداخله، ابتدا تست هورمون تحریک کننده تیروئید، تریویوتیررونین آزاد، ضدتیروئید پریکسیداز، دوز لووتیروکسین و پروتئین واکنش پذیر c مورد بررسی قرار گرفتند. تمام تجزیهو تحلیل ها با توجه به روش Per-Protocol (PP) انجام شد، بنابراین تنها شرکت کنندگان که دورهمداخله 8 هفته را تکمیل کردند، وارد تجزیه و تحلیل شدند . غلظت هورمون تحریک کننده تیروئیدو دوز لووتیروکسین پس از مداخله 8 هفته ای در گروه سینبیویتیک به طور معنی داری کاهش یافت(P < 0.05) ، در حالی که در گروه دارونما اختلاف معنی داری مشاهده نشد. علاوه بر این، ترییدوتیرونین آزاد در پایان مداخله به طور معنی داری در هر دو گروه افزایش یافت (P = 0.001) ، هرچند این تغییرات بین دو گروه معنی دار نبود (P = 0.259) . مکمل سینبیوتیک موجب افزایشمعنی داری پروتئین واکنشگر c سرم در گروه مداخله شد (P = 0.006) ، اما این افزایش در بین دوگروه معنی دار نبود (P = 0.699) . علاوه بر این، در هر دو گروه ضد تیروئید پراکسیداز، هیچ معناداریآماری مشاهده نشد (P > 0.05) . در نتیجه، مکمل سین بیوتیک در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئیدبه مدت 8 هفته ممکن است بر عملکرد تیروئید اثر مثبت داشته باشد. مطالعات بیشتر با حجم نمونهبزرگتر و مدت زمان مداخله طولانی تر برای تایید یافته های فعلی مورد نیاز است.

نویسندگان

سپیده طالبی

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حامد محمدی

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

غلامرضا عسکری

مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران