فاکتورهای موثر بر باززایی مستقیم در ارقام گلابی (Pyrus communis L. )

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,799

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_056

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گلابی مهمترین محصول مناطق معتدل جهان پس از انگور و سیب است. اصلاح گلابی با استفاده از روشهای سنتی به طور عمده بر اساس هیبریداسیون درون و بین گونه ای می باشد که به علت سطح بالای هتروزیگوسی در گلابی پلی ژنیک بودن صفات و دوره جوانی طولانی بکارگیری این روشها, مشکل و نیازمند صرف زمان و هزینه بسیار است. بنابراین اصلاح ژنتیکی ارقام گلابی با استفاده از روشهای نوین القا جهش و مهندسی ژنتیک مورد توجه واقع شده است. در این راستا وجود پروتکل های موثر و قابل تکرار برای سیستم های باززایی در شرایط درون شیشه ای پیش نیاز اصلی محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر ارائه پروتکل موثر باززایی برای دو رقم تجاری گلابی بود. به این منظور از محیط پایه Nitsch حاوی تنظیم کننده های رشد شامل TDZ با غلظت های (7/5,5,2/5,0 میکرومولار) و BAP با غلظت های (16,8,4,0 میکرومولار) همراه با NAA(0 و 1 میکرومولار) برای القا باززایی مستقیم استفاده شد. ریزنمونه برگ از گیاهچه های استقرار یافته در شرایط این ویترو جدا و با برش عمودی بر رگبرگ میانی به سه بخش تقسیم گردیدند. نتایج نشان داد که ظرفیت باززایی مستقیم در گلابی بسیار وابسته به کولتیوار می باشد به طوریکه میزان باززایی در رقم درگزی به طور معنی داری بیشتر از رقم بارتلت بود. در محیط کشت حاوی TDZ (7/5) میکرومولار همراه با NAA (1) میکرومولار در هر دو کولتیوار بالاترین درصد باززایی مشاهده شد.

نویسندگان

مهدیه یوسفی ارا

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران تهران

مریم جعفرخانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران تهران

معصومه عماد پور

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران تهران

علی اکبر حبشی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdollahi H., Rosario M. and Rugini E. (2006). Optimization of ...
  • Leblay C.. Chevreau E. and Rabion L.M. (1991). Adventitious shoot ...
  • Tang H, Luo Y. and Liu C. (2008). Plant regeneration ...
  • نمایش کامل مراجع