یک خرافه و یک کشف بزرگ علمی

19 بهمن 1402 - خواندن 2 دقیقه - 146 بازدید

در سالیان پیش، مردمان کشورهای روسیه و فنلاند بر اساس اعتقادی عجیب، برای افزایش برکت و روزی و بارور شدن گاو ها، قورباغه ای را در داخل ظرف نگهداری شیر رها می کردند. با گذشت زمان هلندی ها و روس ها بر حسب تجربه ای که به دست آورده بودند، فهمیدند که هر بار قورباغه را در ظرف شیر رها می کنند، شیر دیرتر فاسد می شود. این روش تا سال 1805 که نمونه های ابتدایی از یخچال ها و تجهیزات سرما زا برای نگهداری طولانی تر محصولات غذایی فساد پذیر عرضه شد، رایج بود.

مطابق مطالعه ای که در سال 2012 با هدایت یک شیمیدان ارشد دانشگاه ایالتی مسکو انجام شد، مشخص شد که سطح بدن قورباغه ها حاوی مقادیری قابل توجه از 76 پپتید و یک رشته آمینو اسید می باشد که ترکیبات ضد میکروبی ایجاد می کند. این ترکیبات همانند آنتی بیوتیک ها در برابر میکروارگانیسم هایی همچون باکتری های سالمونلا و استافیلوکوک عمل می کند. با گذشت زمان، این پژوهش اثبات کرد که روس ها و فنلاندی ها سال ها پیش بر اساس تجربه و در راستای اجرای یک فرهنگ و رسم خرافه ای، کشف علمی بزرگی داشتند. کشفی که تا سال ها از آن بی خبر بودند!


صنایع غذایی