تأثیر ورمی کمپوست غنی شده با ترکیبات معدنی آهن بر عملکرد ذرت در شرایط گلخانه ای

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,593

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_321

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

گسترش جهانی ک مبود آهـن اغلـب در خاکهـای آهکـی مشـاهده می شود . این خاکها به طور متوسط حدود 30 درصد از کل اراضـی سطح زمین را تشکیل می دهند (5) از روشهای مهم درمان عارضه کلروز آهن، استفاده از کودهای مختلف حاوی آهن و مواد اصلاحی می باشد . از جمله ترکیباتی که به این منظور استفاده می شود مـی توان به نمکهای معدنی آهن، املاح اسـید زا، ضـایعات و تولیـدات جنبی صنایع، کلاتهای آهن اشاره کرد (1) از بین ترکیبات مختلف به کار رفته ترکیبات معدنی آهن به دلیل حلالیت کم تاثیر چندانی در رفع کمبود نداشته ولی کلاتهای مصنوعی آهن مـوثرترین آنهـا بوده است (2) اگر چه کلاتهـای مصـنوعی آهـن اثـرات سـریع و شایان توجهی در تسریع کلروز آهن دارند ولی اکثراً گـران بـوده و استفاده از آنها در بسیاری موارد مقرون به صرفه نیست و به دلیـل گرانی فقط برای محصـولات ویـژه ای مصـرف مـی شـود (3) از طرف دیگر کودهای آلی نیز عـلاوه بـر بهبـود خـو اص فیزیکـی و شیمیایی از نظر تعداد عناصر غذایی از جمله آهـن در خـاک نسـبتاً فقیر هستند . بنابراین با توجه به حجم عظـیم ضـایعات آلـی ماننـد کود دامی، زباله شهری، لجن فاضلاب، بقایای گیاهی و همچنـین تولید مقادیر فراوان ضایعات حاوی آهن معـدنی از قبیـل ضـایعات کارخانجات تولید آهن و فولاد در کشـور، پتانسـیل مناسـبی بـرای تولید کودهای آلی غنی سازی شده از آهن وجود دارد . به نظر مـی رسد استفاده از این ترکیبات جهت غنی سازی ورمی کمپوست کود دامی از آهن بتواند ضمن افزایش کیفیت کودهای آلی جهت بهبود حاصلخیزی خاکها ایفاء نماید و با برطرف نمود ن کمبـود آهـن بـا این روش که نسـبتاً ارزان میباشـد بتـوان از خـروج ارز بـرای وارد کردن کلات آهن جلوگیری نمود .

نویسندگان

ابراهیم اشرفی

کارشناسی ارشد خاکشناسی

حسین شریعتمداری

دانشیار گروه خاک شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

یحیی رضائی نژاد

استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

فرشید نوربخش

استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اجرایی، ع. ک. 1378، مقایسه پودر خون، با سولفات و ...
  • کلباسی، م. 1374. کلروز آهن در گیاهان و راههای مبارزه ...
  • Mortvedt , J. J. 1988. Iron source and management practices ...
  • Parkpian, P. 1983.The Potential of iron Waste by - product ...
  • _Yen, P.Y., W.P. Inskeep and R.L. Westerman. 1988. Effect of ...
  • نمایش کامل مراجع