ارزیابی روش شیب آمونیوم سولفات گذرنده از غشا در سامانه‌ لیپیدی برای بهبود ظرفیت به دام اندازی داروهای آمفی‌پاتیک با خاصیت بازی ضعیف

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 365

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NCMBJ-7-28_006

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1399

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: لیپوزوم­ها امکان بارگیری داروهای لیپوفیل در دو­لایه فسفولیپیدی و هیدروفیل در فضا­های مایع میانی را فراهم می­کنند. در تحقیق حاضر، ارزیابی و بررسی خصوصیات نانوحامل­های لیپوزومی حاوی دوکسوروبیسین به دو روش فعال و غیرفعال از لحاظ میزان بارگذاری و رهایش دارو صورت گرفته است. مواد و روش­ها: برای سنتز نانولیپوزوم نسبت مشخصی از دی پالمیتول گلیسریو فسفوریل گلیسرول، کلسترول و پلی اتیلن گلیکول با یکدیگر ترکیب شدند سپس داروی دوکسوروبیسین به آن به دو روش غیر فعال و فعال در نانولیپوزوم بارگذاری شد. میانگین قطر نانوذرات محاسبه و میزان بارگذاری و رهایش دارو با روش دیالیز بررسی شد. یافته­ ها: میانگین اندازه نانوذرات ساخته شده در روش آب‌پوشانی لایه نازک چربیnm  6/138و در روش گرادیان pH nm9/105به­دست آمده است. راندمان بارگذاری داروی دوکسوروبیسین نانولیپوزومه به ترتیب  65/15 و 89 به­دست آمد. رهایش دارو طی 48 ساعت از دارو به ترتیب حدود 78 درصد و 24 درصد به ترتیب در روش آب‌پوشانی لایه نازک چربی و روش گرادیانی در محیط فسفات بافر سالین با 4/7 pH= می­باشد. بحث: این مطالعه نشان داد با ایجاد ترکیب­های حساس به pH در ساختار نانوذره می­تواند رهایش دارو را کنترل کرد که نوعی هدفمندی غیراختصاصی می­باشد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان می­دهد که اثر دوکسوروبیسین لیپوزومه به روش فعال  بیش­تر از روش غیرفعال است. هم­چنین فرمولاسیون تهیه شده حساس به pH است.

نویسندگان

بی بی فاطمه حقیرالسادات

۱. Department of life science engineering, Faculty of New sciences & technologies, University of Tehran, Tehran, Iran.

قاسم عموعابدینی

۲. Department of Nano Biotechnology, Research center for new technologies in life science engineering, University of Tehran, Tehran, Iran.

سمیرا نادری نژاد

۳. Department of Biotechnology and Pharmaceutical Engineering, School of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran

محمدحسن شیخها

۴. International Campus, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

زهرا ملائی بلاسی

۵. Department of chemical engineering- biotechnology, Faculty of Advanced science & Technology, University of Esfahan, Esfahan, Iran.

عظیم اکبرزاده

۶. Department of Pilot Biotechnology, Pasture Institute of Iran. Tehran, Iran.

بهروز زندیه دولابی

۷. VU University Amsterdam • Oral Cell Biology and Functional Anatomy, Amsterdam, Netherlands