تاثیر حاد مصرف مقادیر مختلف کافئین بر زمان رسیدن به واماندگی و پارامترهای رپلاریزاسیون بطنی در زمان استراحت و بلافاصله بعد از رسیدن به واماندگی در مردان جوان

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 213

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-5-16_006

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: کافئین یک محرک فیزیولوژیکی پر مصرف در سراسر جهان است. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کافئین(دوزهای  mg/kg ۵/۲ و mg/kg۵) بر زمان رسیدن به واماندگی، ضربان قلب،  فاصله QT و QTc در مردان جوان انجام شد. روش کار: در یک کارآزمایی نیمه تجربی ۳۰ دانشجوی سالم در یک طرح دوسویه کور در سه گروه دوز پایین کافئین mg/kg) ۵/۲( ، دوز متوسط  mg/kg)۵( و دارونما جایگزین شدند. پروتکل ورزشی شامل دویدن واماندهساز (با استفاده از آزمون بروس) روی نوار گردان بود. با استفاده از دستگاه الکتروکاردیو گرام ورزشی، در سه مرحله (قبل، ۴۵ دقیقه پس از مصرف کافئین و بلافاصله پس از رسیدن به واماندگی) الکتروکادیوگرام آزمودنی ها ثبت  شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و ANOVA با اندازه گیری مکرر در سطح معناداری P≤۰.۰۵ تحلیل شدند. یافته ها: زمان رسیدن به واماندگی در دو گروه کافئین (دوزهای mg/kg ۵/۲ و mg/kg۵) نسبت به گروه دارونما، افزایش معنی دار یافت(P≤۰.۰۵). ضربان قلب، فاصله QT و QTc در سه گروه مطالعه حاضر در حالت استراحت(۴۵ دقیقه بعد از مصرف کافئین) نسبت به حالت پایه و در حالت استراحت و بلافاصه پس از رسیدن به واماندگی در میان سه گروه تفاوت معناداری نداشتند. نتیجه گیری : با توجه به نتایج مطالعه حاضر، هر دو دوز پایین و متوسط(mg/kg۵/۲ و mg/kg۵) کافئین به یک اندازه موجب افزایش عملکرد استقامتی در مردان جوان می شوند و تاثیر مخربی بر پارامترهای رپلاریزاسیون بطنی ندارند. برای نتیجه گیری قطعی، مطالعات بیشتری ضرورت دارد.

کلیدواژه ها:

caffeine ، time to exhaustion ، Heart rate ، QT and QTc interval. ، کافئین ، زمان رسیدن به واماندگی ، ضربان قلب ، فاصله QT و QTc.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :