نقش گلایسین و گیرنده های حساس به استریکنین در تنظیم مرکزی اخذ غذا توسط دوپامین در جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-2_010

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه مطالعه: تنظیم اشتها و میزان مصرف غذا در پرندگان توسط مکانیسم های هومئوستاتیک پیچیده و در سطوح کنترلی مختلف اجرا می شود.هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش گلایسین و گیرنده های حساس به استریکنین در تنظیم مرکزی اخذ غذا توسط دوپامین در جوجه های گوشتی نوزاد بود.روش‎کار: مطالعه بر روی ۲۴۰ قطعه جوجه گوشتی نر نژاد (ROSS ۳۰۸) در ۵ آزمون انجام گرفت. هر آزمون از چهار گروه شامل یک گروه کنترل و سه گروه تیمار تشکیل شده بود که در گروه ها تعداد ۱۲ قطعه جوجه به طور تصادفی قرار گرفتند. در آزمون ۱ جوجه ها در ۵ روزگی به روش تزریق داخل بطنی مغزی (ICV)، نرمال سالین در گروه کنترل و دوزهای مختلف دوپامین (۱۰، ۲۰ و ۴۰ نانومول) را به ترتیب در گروه های تیمار ۲، ۳ و۴ دریافت کردند. آزمون های ۲ و ۳ مشابه آزمون ۱ بود به استثنای اینکه دوزهای مختلف گلایسین (۵۰، ۱۰۰و ۲۰۰ نانومول) در آزمون ۲ و استریکنین (۵۰، ۱۰۰و ۲۰۰ نانومول) در آزمون ۳ تزریق شد. در آزمون ۴، دوز غیرموثر استریکنین (۱۰۰ نانومول) و دوز موثر دوپامین (۴۰ نانومول) در کنار تزریق همزمان دو ماده انجام شد. در آزمون نهایی دوزهای غیرموثر گلایسین (۵۰ نانومول) و دوپامین (۱۰ نانومول) و ترکیبی از این دو تزریق شد. سپس میزان اخذ غذای تجمعی در زمان های ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه بعد از تزریق اندازهگیری و تحلیل شد.نتایج: دوپامین و گلایسین به شکل وابسته به دوز موجب کاهش اخذ غذا نسبت به گروه کنترل شدند (۰۵/۰≥p ). تزریق ICV استریکنین با دوز غیرموثر ۱۰۰ نانومول سبب مهار هیپوفاژی القایی توسط دوپامین شد (۰۵/۰≥p ). تزریق همزمان دوزهای غیر موثر گلایسین و دوپامین به طور معنیداری موجب کاهش اخذ غذا نسبت به گروه کنترل در جوجه های گوشتی شد (۰۵/۰≥p )، در حالی که هر یک از این دوزها به تنهایی اثری بر اخذ غذا نداشتند (۰۵/۰

دوپامین احتمالا از طریق گیرنده های حساس به استریکنین گلایسینی میانجیگری می شود و به نظر می رسد تداخل بین دوپامین و گلایسین در سیستم اعصاب مرکزی جوجه های گوشتی از نوع هم افزایی باشد.

کلیدواژه ها:

اخذ غذا ، تزریق داخل بطن مغزی(ICV) ، جوجه گوشتی ، دوپامین ، گلایسین

نویسندگان

جمال رحیمی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مرتضی زنده دل

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مینا خدادادی

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ReferencesAbe, Y., Furukawa, K., Itoyama, Y., Akaika, N. (۱۹۹۴). Glycine ...
  • Hassanpour, S., Zendehdel, M., Babapour, V., Charkhkar, S. (۲۰۱۵). Endocannabinoid ...
  • J Vet Res, ۶۹(۲), ۱۹۷-۲۰۱. https://dx.doi.org/۱۰.۲۲۰۵۹/jvr. ۲۰۱۴.۵۰۹۹۴Sorrels, T.L., Bostock, E. ...
  • نمایش کامل مراجع