بررسی اثر جایگزینی پودر ماهی با آکوپرو ( کنجاله سویای فرآوری شده) بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ISFJ-27-2_005

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1400

چکیده مقاله:

  در مطالعه حاضر، تاثیر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویای فرآوری شده (آکوپرو) بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم­های لیپاز، آمیلاز و پروتئاز اسیدی در بچه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) (وزن متوسط: ۳/۰± ۳۸/۲ گرم) به ­مدت ۶ هفته بررسی شد. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی (۰% =A )، (۲۵ % = B)، (۵۰ % = C)، (۷۵ % D =) و (۱۰۰% E=) آرد ماهی با آکوپرو تهیه گردید. بررسی شاخص­های افزایش وزن بدن، نرخ رشد نسبی، نسبت کارایی پروتئین و چربی نشان داد در جیره آزمایشی ۵۰ % بطور معنی داری بالاتر از سایر تیمارها بودند (۰۵/۰ p <)، در حالی­که شاخص­های نسبت کارایی غذا و ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی ۵۰ % به ترتیب،  بیشترین و کمترین مقدار را نشان دادند ولی اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها مشاهده نگردید (۰۵/۰p >). بالاترین میزان نرخ بقاء در جیره آزمایشی ۷۵% مشاهده شد که تحت تاثیر مقدار آکوپرو در جیره قرار نگرفت. بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم ­های لیپاز، آمیلاز و پروتئاز اسیدی به ترتیب از ضمائم پیلوریک، روده و معده در ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی ۵۰ % مشاهده شد که نسبت به سایر جیره های غذایی اختلاف معنی­داری را نشان داد (۰۵/۰> p). براساس نتایج حاصل از عملکرد رشد و فعالیت آنزیم­های لیپاز، آمیلاز و پروتئاز اسیدی، جیره حاوی ۵۰ % آکوپرو نسبت به سایر جیره ها می تواند برای رشد ماهی قزل آلای رنگین­کمان مناسب باشد.

کلیدواژه ها:

Fish meal ، AquPro ، Protease ، Rainbow trout ، پودر ماهی ، آکوپرو ، پروتئاز ، قزل آلای رنگین کمان

نویسندگان

فاطمه موحدراد

Fisheries and Environment Faculty of Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources

عبدالمجید حاجی مرادلو

گروه شیلات دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عباس زمانی

Fisheries Department of Natural Resources and Environment Faculty of Malayer University

حامد کلنگی

گروه شیلات دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آلبوغبیش، م.، محمدی آذرم، ح.، یاوری. و ذاکری، م. (۱۳۹۴) ...
  • حق بیان، س.، شمسایی، م.، ایلا، ن.،عبداله تبار، ی.، بزرگ ...
  • زمانی،ع.، حاجی مرادلو، ع.، مدنی، ر.، جوهری، ع.، کلباسی، م.ر. ...
  • نمایش کامل مراجع