تاثیر روش‎های ریزپوشانی و کوپیگمانتاسیون بر بهبود پایداری حرارتی عصاره بتالائینی چغندرقرمز و کاربرد آن در نوشیدنی مدل

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 193

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRIFST-10-3_008

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400

چکیده مقاله:

یکی از چالش‎های مهمی که درزمینه استفاده از بتالائین‎ها وجود دارد، پایداری نسبتا پایین آنها بخصوص در برابر نور و حرارت می‎باشد. بنابراین، هدف اصلی این پژوهش، پایدارسازی عصاره بتالائینی استخراجی از چغندرقرمز در برابر تیمارهای حرارتی بود. تاثیر روش ریزپوشانی (با استفاده از مالتودکسترین، صمغ عربی، صمغ فارسی و کنسانتره پروتئین آب پنیر و همچنین غلظت‎های مختلف آلفا و بتاسیکلودکسترین) بر پایداری حرارتی بتالائین‎ها بررسی شد. همچنین تاثیر روش کوپیگمانتاسیون با استفاده از کوپیگمان‎های مختلفی از قبیل اسید گالیک، اسید فرولیک، کوئرستین و روتین (در نسبت‎های مولی ۱۰۰-۲/۵ به ۱ نسبت به بتالائین) و عصاره نسترن کوهی (در دو نسبت مولی ۵۰:۱ و ۱۰۰:۱ معادل اسید گالیک به بتالائین) ارزیابی شد. نتایج حاکی از آن بود که از میان دیواره‎های استفاده شده برای ریزپوشانی عصاره بتالائینی، کنسانتره پروتئین آب پنیر از سایرین موثرتر بود و بتالائین بیشتری (۸۱/۵۰ میلی گرم بر ۱۰۰ گرم پودر خشک) را طی خشک کردن حفظ نمود و پس از به کاربردن ریزکپسول‎ها در نوشیدنی مدل نیز بیشترین بتالائین باقی مانده (۴۸/۲۰ درصد) مربوط به ریزکپسول حاوی کنسانتره پروتئین آب پنیر بود. آلفا و بتاسیکلودکسترین و کوپیگمان‎های فنولی تاثیر معنی‎داری بر پایدارسازی بتالائین نداشتند. عصاره نسترن کوهی در دو نسبت مولی ۵۰:۱ و ۱۰۰:۱ (معادل اسید گالیک به بتالائین) موجب افزایش بقاء بتالائین شد و این تاثیر طی نگهداری در دمای تسریع شده و شرایط نور حتی پس از ۱۴ روز نیز مشهود بود؛ به‎طوری که میزان بتالائین نمونه حاوی عصاره نسترن کوهی طی ۱۴ روز نگهداری ثابت باقی ماند.

نویسندگان

حامد صابریان

استادیار، گروه پژوهشی افزودنی‎های غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران

وحید پاسبان نوقابی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کاشمر، کاشمر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حدادی، ط.، و نجفی، م. (۱۳۹۵). تعیین راندمان استخراج و ...
  • صابریان، ح. (۱۳۹۹). تولید مکمل غذایی نسترن کوهی به صورت ...
  • Carmo, E. L. d., Teodoro, R. A. R., Félix, P. ...
  • Mazza, G., & Miniati, E. (۲۰۱۸). Anthocyanins in fruits, vegetables, ...
  • Mohamad, M. F., Dailin, D. J., Gomaa, S. E. E. ...
  • Mollov, P., Mihalev, K., Shikov, V., Yoncheva, N., & Karagyozov, ...
  • Tonon, R. V., Brabet, C., Pallet, D., Brat, P., & ...
  • نمایش کامل مراجع