اثر کاربرد سطوح مختلف آهن و آرد سویا بر عملکرد و کیفیت قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus)تحت تلقیح با باکتری Pseudomonas putida

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IUVS-5-1_002

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1401

چکیده مقاله:

القای تشکیل ساختار ته سنجاقی در قارچ دکمه ای Agaricus bisporus، با کاهش دما و غلظت دی اکسید کربن در حضور باکتری های موجود در خاک پوششی از جمله باکتری Pseudomonas putida انجام می شود. فعالیت این باکتری ها با بهبود کیفیت بستر از طریق غنی سازی با مواد آلی با غلظت نیتروژن بالا و عناصر ریزمغذی افزایش یافته که می تواند بر روی عملکرد قارچ دکمه ای نیز تاثیر بگذارند. بنابراین به منظور ارزیابی اثر غنی سازی خاک پوششی با مکمل های آرد سویا و آهن بر عملکرد و کیفیت قارچ خوراکی تحت تلقیح با P. putida، آزمایشی به صورت فاکتوریل با چهار تکرار در کارخانه تولید قارچ باران (دزفول) در سال ۱۳۹۸انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل کاربرد آهن از منبع کلات آهن در سه سطح (صفر، ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرم در لیتر)، آرد سویا در سه سطح (صفر، ۵/۱ و سه درصد وزن تر کمپوست) و تلقیح باکتریایی با P. putida در دو سطح (عدم تلقیح و تلقیح) بود. نتایج نشان داد حداکثر عملکرد تازه قارچ (۳/۲۰ کیلوگرم در مترمربع)، تعداد قارچ (۱۵۴۵ قارچ در مترمربع)، کارایی زیستی (۹۵ درصد)، و غلظت نیتروژن (۵/۲۵ درصد) تحت تاثیر تلقیح با باکتری P. putida توام با کاربرد ۲۵۰ میلی گرم در لیتر کلات آهن و ۵/۱ درصد آرد سویا به دست آمد. ضمن آن که بیشترین مقدار کربوهیدرات کل (۴۸/۶ درصد) با کاربرد توام سه درصد آرد سویا و ۵۰۰ میلی گرم در لیتر کلات آهن تولید شد. مطابق طبق نتایج به دست آمده غنی سازی خاک پوششی با آهن تاثیر قابل ملاحظه ای روی صفات کمی و کیفی قارچ نداشت؛ اما کاربرد آرد سویا به میزان ۵/۱ درصد به ویژه همراه با P. putida نقش موثرتری داشت. بنابراین برای افزایش تولید و بهبود صفات کیفی قارچ استفاده از آرد سویا به اندازه ۵/۱ درصد همراه با P. putida توصیه می شود.

نویسندگان

فرشته ماکنالی

دانشجوی دکتری باغبانی گرایش سبزیکاری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عبدالکریم کاشی

استاد گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

رضا صالحی محمدی

استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

احمد خلیقی

استادیار گروه باغی و زراعی، دانشکده کشاورزی و علوم صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anbarestani, L., Asoodar, M. & Heidari, M. (۲۰۲۰). Effects of ...
  • Kochert, G. (۱۹۷۸). Carbohydrate determination by the phenol-sulfuric acid method. ...
  • Kumar, V., Goala, M., Kumar, P., Singh, J., Kumar, P. ...
  • Mamiro, D. P. & Royse, D. J. (۲۰۰۸). The influence ...
  • Pecchia, J. O. H. N., Cortese, R. A. C. H. ...
  • Pratiksha, K., Narute, T. K., Surabhi, S., Ganesh, A. & ...
  • Zarenejad, F., Yakhchali, B. & Rasooli, I. (۲۰۱۲). Evaluation of ...
  • نمایش کامل مراجع