بررسی آگاهی ، نگرش و عملکرد دانشجویان خوابگاههای دانشگاه تهران و علوم پزشکی در زمینه جداسازی و بازیافت مواد زائد جامد

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 932

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH11_158

تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1391

چکیده مقاله:

افزایش روز افزون جمعیت و رشد و توسعه جوامع شهری و نیز گسترش کلان شهرها ، موجب شده اشت تا میزان تولید مواد زاید جامد رو به فزونی نهاده و این مسئله به صورت یکی از معضلات و مشکلات بشر درآِد که هم سلامت و هم محیط زیست او را در معرض خطر قرار دهد . بازیافت مواد زائد جامد، یکی از مهمترین استراتژی و گزینه ها بعد از کاهش تولید در مدیریت مواد زائد جامد می باشد . تعیین میزان فراوانی آگاهی و نگرش دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه تهرانو و علوم پزشکی تهران در زمینه جداسازی و بازیافت مواد زائد جامد می باشد. مطالعه حاضر به صورت مقطعی ، توصیفی تحلیلی بوده که با ابزار پزسشنامه بر روی 200 نفر دانشجویان دختر و پشر خوابگاه تهران و علوم پزشکی تهران انجام گردید. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. پرسشنامه ای که برای این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت شامل 4 بخش سئوالات دمو گرافیک ، آگاهی سنجی ، نگرش و سنجش عملکرد بودند 39/2% دانشجویان آگاهی خوب ، 43/1% آگاهی متوسط 17/7% آگاهی ضعیف داشتند. نگرش 93/9% دانشجویان خوب و 6/1% متوسط بود . عملکرد 64/6% متوسط و 35/4 % عملکرد ضعیف داشتند . هیچ یک از دانشجویان عملکرد خوب در خصوص باز یافت مواد زاید نداشتند . دانشگاه محل تحصیل بر آگاهی دانشجویان مورد بررسی تاثیر معنی داری داشت ( 0/03 : P ) هیچ یک از متغیر های مورد بررسی بر نگرش دانشجویان اثر معنی دار نداشت ( 0/05

دانشجویان و جنس ( 0/05 :P ) ، دانشگاه محل تحصیل ( 0/04 :P ) ، محل سکونت آنها ( 0/03 :P ) رابطه آماری معنی داری وجود داشت . نتیجه گیری : با توجه به نتایج بدست آمده عملکرد دانشجویان در زمینه بازیافت مواد زاید پایین می باشد. بایستی با برنامه های آموزشی مناسب سطح آگاهی افراد را ارتقا داد تا بتوان به عملکرد خوب در زمینه بازیافت مواد زاید جامد رسید.

نویسندگان

فاطمه رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سهیلا رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران

مریم یار محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران