جداسازی و شناسایی ملکولی کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس و تروپرلا پیوژنز از آبسه های جلدی گاو در تعدادی از گاوداری های شیری اطراف تهران

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-77-1_006

تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1401

چکیده مقاله:

زمینه مطالعه: کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلا پیوژنز دو عامل چرکزای مهم در صنعت دامداری ایران و سایر کشورهای جهان می باشند که سالانه خسارات اقتصادی فراوانی ایجاد می کنند. در حال حاضر مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به این باکتری ها در حال افزایش است. تشخیص به موقع آلودگی با این باکتری ها نقش مهمی در کنترل عفونت های ناشی از این دو باکتری دارد.هدف: بررسی آلودگی گاوهای مبتلا به آبسه های جلدی پنج گاوداری بزرگ اطراف شهر تهران به کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلاپایوژنز و همچنین معرفی یک روش پیشنهادی دقیق در تشخیص سریع این دو باکتری.روش‎کار: از تعداد ۶۰ راس گاو درگیر با آبسه های جلدی در تابستان ۱۳۹۷ جهت تشخیص عامل باکتریایی مولد آبسه، نمونه گیری به صورت استریل صورت گرفت و نمونه ها در اسرع وقت در مجاورت یخ به آزمایشگاه ارسال شدند. بررسی باکتری شناسی نمونه ها با استفاده از واکنش های استاندارد بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد.نتایج: از ۶۰ نمونه مورد بررسی ۲۵ درصد (۶۰/۱۵) به عنوانکورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و ۲۰ درصد (۶۰/۱۲) به عنوان تروپرلا پیوژنز به صورت خالص جداسازی گردید. در ۵۵ درصد از نمونه ها (۶۰/۳۳) نیز هر دو باکتری به صورت همزمان حضور داشتند. کلیه نمونه هایی که با استفاده از واکنش های بیوشیمیایی تشخیص داده شدند، با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد تایید قرار گرفتند.نتیجه­گیری نهایی: کورینه باکتریوم پسودوتوبرکلوزیس و تروپرلا پیوژنز از عوامل اصلی ایجاد آبسه جلدی در گاوداری های اطراف شهر تهران می باشند. با توجه به این که تشخیص دقیق عامل ایجاد آبسه در درمان موثر بسیار اهمیت دارد، استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بر مبنای دو ژن ۱۶S-۲۳S rDNA و ژن ۱۶S rRNA می تواند به منظور تشخیص سریع و دقیق این باکتری ها در ابتدای بیماری مورد استفاده قرار بگیرد.

نویسندگان

خاطره کفشدوزان

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

ایرج اشرافی تمای

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

جمیل عطایی

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

تقی زهرایی صالحی

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Quinn PJ, Markey BK, Leonard FC, FitzPatrick ES, Fanning S, ...
  • Narayanan S, Nagaraja TG, Wallace N, Staats J, Chengappa MM, ...
  • Omar AR. Polymerase chain reaction detection of pseudotuberculosis in the ...
  • Ashrafi TI, Mohammadzadeh A, Zahraei ST, Mahmoodi P. Genomic characterization, ...
  • Yeruham I, Braverman Y, Shpigel NY, Chizov- Ginzburg A, Saran ...
  • Khuder Z, Osman AY, Jesse FF, Haron AW, Saharee AA, ...
  • Carter GR, Chengappa MM, Claus W, Rikihisa Y. Essentials of ...
  • Melissa M, Ternur MS, Deperno ChS, Conner MCT, Brian Eyler ...
  • Bicalho Ml, Machado VS, Oikonomou G, Gilbert RO, Bicalho RC. ...
  • نمایش کامل مراجع