بررسی اثر کاهش سمیت آلودگی نفتی توسط باکتری های تجزیه کننده نفت خام همزیست با شکم پا جداسازی شده از خلیج فارس بر روی کیفیت محصولات غذایی دریایی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QAJF-1-1_007

تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1401

چکیده مقاله:

خلیج فارس مهمترین محیط دریایی در جهان است. زیرا سالانه حدود ۲۵۰۰۰ تانکر انتقال نفت در این خلیج فارس انجام می­شود و نشت و آلودگی نفت در این منطقه بسیار زیاد است. رابطه بین جانوران دریایی و باکتری­های تجزیه­کننده به خوبی درک نشده است. هدف از این مطالعه توصیف باکتری­های تجزیه­کننده نفت خام همزیست در شکم­پایان خلیج فارس است. این جانداران دریایی از جزیره خارک در خلیج فارس جمع­آوری شدند. باکتری­های تجزیه­کننده نفت خام همزیست پس از ۴ دوره کشت با استفاده از غنی­سازی در محیط ONR۷a از جانداران جمع­آوری شده جدا شدند. باکتری­های جدا شده با روش­های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. تجزیه نفت خام و اسپکتوفتومتری برای هر سویه تعیین شد. اثر کاهش سمیت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن­های نفتی بر روی گوشت ماهی و میگو پرورشی توسط باکتری تجزیه­کننده بررسی شد. در این مطالعه، ۲ سویه تجزیه­کننده نفت خام IAUK۳۵۸۵ و IAUK۳۵۸۶ از نمونه شکم­پا جداسازی شد. این سویه­ها مربوط به جنس و گونهThalassospira profundimaris بودند و سویه IAUK۳۵۸۶ بیشترین میزان تجزیه نفت خام را داشت. نتایج حاصل از اثر کاهش سمیت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن­های نفتی ثابت کرد که مقدار کل هیدروکربن­های نفتی و فلزات سنگین در حوضچه با باکتری تجزیه­کننده در مقایسه با حوضچه بدون باکتری تجزیه­کننده و واجد آلودگی نفتی و حوضچه بدون هیچ یک از این شرایط بطور قابل­توجهی کاهش داشت. این نتیجه ثابت می­کند که باکتری تجزیه­کننده همزیست با شکم پا اثر قابل­توجهی روی افزایش کیفیت گوشت ماهی و میگو دارد.

نویسندگان

نسرین انصاری

دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

فرخ رخ بخش زمین

استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مهدی حسن شاهیان

استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مجید عسکری

استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :