ریزپوشینه کردن کوآنزیم Q۱۰ به روش توده سازی مرکب ژلاتین و موسیلاژ دانه ریحان: بهینه سازی، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و غنی سازی شیر

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-19-3_002

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402

چکیده مقاله:

نگرانی جهانی در مورد سلامت انسان و افزایش شیوع بیماری های مزمن در سال های اخیر منجر به افزایش تقاضا برای ترکیبات مغذی مانند کوآنزیم Q۱۰ شده است. حساسیت به گرما و خواص چربی دوست کوآنزیم Q۱۰ استفاده از آن را در غذا محدود می­کند. کپسولاسیون فناوری است که از مواد زیست فعال در برابر شرایط محیطی نامناسب محافظت می­کند و عمر مفید را افزایش می­دهد. هدف از این مطالعه کپسوله سازی کوآنزیم Q۱۰ با استفاده از کواسرواسیون مرکب توسط موسیلاژ دانه ژلاتین-ریحان و مشخص کردن خواص فیزیکی، حرارتی و شیمیایی میکروکپسول های تولید شده بود. روش سطح پاسخ برای تعیین سطح بهینه چهار متغیر فرمولاسیون برای حداکثر راندمان کپسولاسیون، ظرفیت بارگذاری و کدورت و حداقل جذب مایع رویی استفاده شد. میکروکپسول های بهینه دارای راندمان کپسولاسیون ۶۹/۸۳%، ظرفیت بارگذاری ۳۲/۱۶%، کدورت ۹۷۹/۰ و جذب مایع رویی ۲۲۷/۰ بودند. میکروکپسول ها با میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه و کالری سنجی روبشی تفاضلی ارزیابی شدند. نتایج FTIR تشکیل کواسروات­ها را تایید کرد. ترموگرام نقطه ذوب میکروکپسول بارگذاری شده Q۱۰ در نقطه ذوب آن (۵۰ درجه سلسیوس) به دلیل حلالیت آن در فاز روغن و به تله افتادن مناسب حین کپسولاسیون مشاهده نشد. رفتار رهایش Q۱۰ توسط مدل های مختلف ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. ریزپوشینه­های Q۱۰ برای غنی­سازی شیر مورد استفاده قرار گرفت و نتایج نشان داد که میکروکپسول های پروتئین-کربوهیدرات توسعه یافته را می­توان برای محافظت از ترکیبات آبگریز استفاده کرد.

نویسندگان

ستاره رمضانی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد شاهدی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

میلاد فتحی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi, N., Nasirpour, A., Sheikhzeinodin, M., & Keramat, J. (۲۰۱۵). ...
  • Hogan, S.A., McNamee, B.F., O'Riordan, E.D., & O'Sullivan, M. (۲۰۰۱). ...
  • Razavi, S.M., Bostan, A., & Rezaie, M. (۲۰۱۰). Image processing ...
  • Saeidy, S., Keramat, J., & Nasirpour, A. (۲۰۱۴). Microencapsulation of ...
  • Silva, D., Favaro‐Trindade, C., Rocha, G., & Thomazini, M. (۲۰۱۲). ...
  • Swarnakar, N.K., Jain, A.K., Singh, R.P., Godugu, C., Das, M., ...
  • Wang, B., Adhikari, B., & Barrow, C.J. (۲۰۱۴). Optimisation of ...
  • Yang, X., Gao, N., Hu, L., Li, J., & Sun, ...
  • نمایش کامل مراجع