مکان یابی بهینه محل کسب و کار با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی (IF-AHP)، نمونه موردی: کارگاه تولید مصالح پیش ساخته ی ساختمانی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-20-0_004

تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1402

چکیده مقاله:

مکان یابی مناسب برای ایجاد سایت کسب و کار یکی از عوامل موفقیت در سرمایه گذاری است. هدف ازانجام این مطالعه، ارائه ی یک روش برای مکان یابی بهینه محل یک کسب و کار با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی(IF-AHP) است. گزینه های مورد ارزیابی در این مطالعه، پنج مکان پیشنهادی در استان کردستان ایران می باشند. برای انتخاب معیارها از روش دلفی فازی، و برای و تعیین وزن معیارها نسبت به هم، و تعیین وزن گزینه ها نسبت به هر معیار، از روش دلفی فازی شهودی استفاده شده است. محاسبات لازم برای اولویت بندی مکان های موجود با استفاده از روش ترکیبی تحلیل سلسله مراتبی(AHP) و مجموعه های فازی شهودی انجام شده است و در نهایت اولویت هرمکان برای ایجاد گارگاه تولید مصالح پیش ساخته ساختمانی مشخص گردیده است. تعیین ضریب اهمیت معیارها و تبدیل متغیرهای کلامی به اعداد فازی شهودی از ویژگی ها و مزایای این روش می باشند. همچنین با توجه به اینکه موضوع عدم قطعیت در مجموعه های کلاسیک و حتی مجموعه های فازی تعریف نشده است، به کارگیری مجموعه های فازی شهودی که در برگیرنده ی فاکتور عدم قطعیت می باشد می تواند به برنامه ریزان در فرایند برنامه ریزی آینده نگر کمک نماید. نتایج این پژوهش نشان می دهد که از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی شهودی می توان برای  مکان یابی بهینه محل یک کسب و کار استفاده نمود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مصطفی دبیری

عضو هیئت علمی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

محمد صادق دبیری

گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.

محمدرضا دبیری

گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :