تاثیر تعاملی کارآفرینی و توسعه مالی بر پیچیدگی اقتصادی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 69

فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ECJ-17-65_001

تاریخ نمایه سازی: 18 آذر 1402

چکیده مقاله:

چکیده پیچیدگی اقتصادی نشان­دهنده میزان دانش مولد در درون یک کشور و توانایی استفاده از آن در جهت تولید کالاهایی با تنوع بیشتر و فراگیری کمتر است که در نهایت موجب افزایش رقابت­پذیری ملی در عرصه جهانی و تسهیل و تسریع فرایند نیل به رشد و توسعه اقتصادی می­شود. بنابراین، بررسی عوامل موثر بر آن –خاصه در کشورهای درحال توسعه- از اهمیت بالایی برخوردار است. در این راستا، تحقیق حاضر با رهیافت داده­های تابلویی و استفاده از روش گشتاورهای تعمیم­یافته به تعیین تاثیر تعاملی کارآفرینی و توسعه مالی بر پیچیدگی اقتصادی در دو گروه از کشورهای منتخب درحال توسعه اسلامی و توسعه­یافته طی دوره ۲۰۱۹-۲۰۱۴ پرداخته است. نتایج برآوردی نشان داد، ابعاد کارآفرینی شامل گرایش، توانایی و اشتیاق کارآفرینانه و همچنین، توسعه مالی بر پیچیدگی اقتصادی در هر دو گروه از کشورهای منتخب تاثیر مثبت و معناداری دارد. اما، ضریب تخمینی این متغیرهای برای کشورهای درحال توسعه بزرگتر است. به­علاوه، ابعاد سه­گانه کارآفرینی و توسعه مالی بر پیچیدگی اقتصادی در هر دو گروه از کشورهای منتخب تاثیر تعاملی مثبت و معناداری دارند. در نهایت این که تاثیر متغیرهای کنترلی فراوانی منابع طبیعی و حقوق مالکیت فکری بر پیچیدگی اقتصادی در هر دو گروه از کشورهای منتخب به ترتیب منفی و معنادار و مثبت و معنادار است.

کلیدواژه ها:

واژه های کلیدی: پیچیدگی اقتصادی ، کارآفرینی ، توسعه مالی ، فراوانی منابع طبیعی ، حقوق مالکیت فکری. طبقه بندی JEL : J۲۱ ، Q۵۶ ، Q۲۷

نویسندگان

ابوالفضل شاه آبادی

گروه اقتصاد دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

ثمینه قاسمی فر

گروه اقتصاد دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران،ایران

سمیه سادات حاج موسوی

گروه مدیریت کارآفرینی، واحد الکترونیکی ، دانشگاه آزاد ، تهران ،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فهرست منابعآقایی، مهلا، ملک الساداتی، سید سعید، و سلیمی­فر، مصطفی ...
  • شاه­آبادی، ابوالفضل، و چایانی، طیبه. (۱۳۹۸). تاثیر جذب سرریز فناوری ...
  • قمبرعلی، رضوان، آگهی، حسین، علی بیگی، امیرحسین، و زرافشانی، کیومرث ...
  • حسنوند، علی، کریمی، محمد شریف، فلاحتی، علی، و خانزادی، آزاد ...
  • نمایش کامل مراجع