بررسی اثر تیمارهای مختلف هورمون جیبرلین بر ویژگی های جوانه زنی بذور جو خوراکی (Hordeum vulgar L) تحت تنش خشکی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,086

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_236

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

این پژوهش به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف هورمون جیبرلین (GA3) بر جوانه زنی و استقرار یک ژنوتیپ جدید جو خوراکی (CB7402) تحت تنش آبی خاک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال 89 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف خشکی ( 12- و 7- و 5- و 0 بار) و غلظت های مختلف هورمون جیبرلین (0 و 2 و 4 و 6 و 10 ppm) و ترکیبی از هر دو بود. نتایج نشان داد که تنش خشکی بر تمامی پارامترهای رشد تاثیر گذار بوده به طوری که با افزایش تنش خشکی درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی کاهش یافت؛ به علاوه هورمون جیبرلین بر پارامترهای رشد تاثیر گذار بوده به طوری که با افزایش غلظت هورمون جیبرلین درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی افزایش یافت. همچنین بررسی منابع علمی نشان می دهد که کاربدر خارجی اسید جیبرلیک توانسته از اثرات سوئ تنش در بسیاری از گیاهان مانند: چغندر قند، لوبیا، ذرت و سیب زمینی جلوگیری کند سبب افزایش سازگاری آنها در شرایط دشوار محیطی گردد.

نویسندگان

زهرا ناصری

کارشناس ارشد گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

فروغ عباسی

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :