بررسی اثر تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا بر سطوح سرمی آنتی اکسیدان ها و استرس اکسیداتیو در دختران چاق و دارای اضافه وزن

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 51

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJH-30-3_006

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1402

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: شیوع چاقی در سراسر جهان، طی ۵۰ سال گذشته، به طور چشمگیری افزایش یافته است. نتایج برخی از مطالعات حاکی از آن است که چاقی و اضافه وزن با افزایش استرس اکسیداتیو ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا بر سطوح سرمی آنتی اکسیدان­ها و استرس اکسیداتیو در دختران چاق و دارای اضافه وزن بود. مواد و روش ها: دراین مطالعه نیمه تجربی، ۲۴ دختر دارای اضافه وزن به صورت داوطلبانه شرکت کردند و آزمودنی­ها به طور تصادفی، به دو گروه تمرین (۱۲ نفر، سن: ۲/۰±۲۱/۶، وزن: ۴/۱۳ ± ۷۱/۰۰، BMI: ۱/۶۸ ± ۲۸/۵۸) و گروه کنترل (۱۲ نفر سن: ۲/۹±۲۰/۱، وزن: ۵/۴۰ ± ۷۱/۷۵، BMI: ۱/۵۹ ± ۲۸/۰۸) تقسیم شدند. گروه تمرین (۴ هفته و ۴ جلسه در هفته) به انجام تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا پرداختند؛ اما در طول این مدت، گروه کنترل بی­تمرین بودند. داده­ها با استفاده از تحلیل اندازه­گیری مکرر در سطح معناداری ۰۵/۰ تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: ظرفیت آنتی اکسیدانی (TAC)، گلوتایتون احیا (GSH) و همچنین، نیم رخ چربی­های خون (TC, TG, HDL-c, LDL-c) در اثر چهار هفته تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا، تغییرات معناداری نسبت به گروه کنترل نداشت (۰/۰۵P). نتیجه گیری: هشت هفته تمرین ترکیبی اینتروال با شدت بالا به طور چشمگیری، سطوح MDA را کاهش داد؛ بنابراین، با توجه به یافته­ها، می­توان این نوع پروتکل تمرینی را روشی اثربخش برای کاهش استرس اکسیداتیو در دختران چاق و دارای اضافه وزن در نظر گرفت.

نویسندگان

زهرا زندیه

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Allameh Tabataba’i University, Tehran,

سید مرتضی طیبی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Allameh Tabataba’i University, Tehran,

رسول اسلامی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Allameh Tabataba’i University, Tehran,

عارف مهدی پور

Department of Exercise Physiology, Faculty of Humanities, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tayebi SM, Ghanbari-Niaki A, Saeidi A, Hackney AC. Exercise training, ...
  • Soltani N, Esmaeil N, Marandi SM, Hovsepian V, Momen T, ...
  • Shahidi F, Shakeri C, Delfani Z. The effect of eight ...
  • Fakhri S, Shakeryan S, Alizadeh A, Shahryari A. Effect of ...
  • Ruangthai R, Phoemsapthawee J. Combined exercise training improves blood pressure ...
  • نمایش کامل مراجع