طراحی و روان سنجی ابزار استرس پس از سانحه در کودکان تحت جراحی قلب

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 32

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICNS-11-1_025

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1402

چکیده مقاله:

خلاصه هدف. این پژوهش با هدف طراحی و روان­سنجی ابزار استرس پس از سانحه در کودکان تحت جراحی قلب انجام شد. زمینه. بیماری­های قلبی به عنوان یکی از مسائل تهدیدکننده سلامتی و حوادث ضربه­ ای، آسیب­ های زیادی به کودکان وارد می ­سازد که یکی از آنها تجربه عمل جراحی است. لذا وجود یک ابزار استاندارد جهت ارزیابی اختلال استرس پس از سانحه در کودکان ضروری به ­نظر می­رسد. روش کار. در این پژوهش توصیفی از نوع روش ­شناختی، پژوهشگر با استفاده از چندین پرسشنامه اختلال استرس پس از سانحه، پیش ­نویس ابزار اولیه را طراحی کرد و سپس تحت بررسی ۱۰ نفر از خبرگان، که به روش هدفمند انتخاب شدند، قرار داد تا روایی صوری و محتوایی آن انجام شود. در مرحله بعد، پرسشنامه ۴۰ سئوالی برای تعیین روایی سازه در اختیار ۲۰۰ نفر از کودکان ۱۲ تا ۱۸ ساله بستری که تحت عمل­ های جراحی قلب کودکان قرار گرفته بودند قرار گرفت و در نهایت، پایایی ابزار بررسی شد. نرم ­افزارهای مورد استفاده برای تحلیل داده­ ها، نرم ­افزار SPSS نسخه ۲۴ و نرم­ افزار لیزرل نسخه ۱۰ بودند. یافته ­ها. پس از تهیه پیش­نویس، پرسشنامه برای تعیین روایی صوری  و محتوایی در اختیار ۱۰ نفر از خبرگان قرار گرفت. برای روایی صوری از نمره تاثیر آیتم استفاده شد و به ­دلیل مشابهت معانی، بعضی از سئوالات حذف شدند. برای تعیین روایی محتوا از دو شاخص نسبت روایی محتوا و  شاخص روایی محتوا بهره گرفته شد. طبق جدول لاوشه، سئوالات با نسبت روایی محتوای کمتر از ۰/۶۲ حذف شدند (تعداد ۷ سئوال)، سئوالات با نسبت روایی محتوای بیشتر از ۰/۷۹ پذیرفته شدند، و سئوالات با نسبت روایی محتوا بین ۰/۷۰ تا ۰/۷۹ دوباره اصلاح شدند. در مرحله روایی سازه، برای اطمینان از کفایت حجم نمونه، آزمون کیسر مایر الکین (KMO) انجام شد و نتایج آزمون کرویت بارتلت معنادار به ­دست آمد (۰/۰۰۰۱P≤). در نهایت، تحلیل عاملی اکتشافی به روش نمودار شن­ ریزه با چرخش واریماکس بر روی ۴۰ گویه صورت گرفت و تعداد ۷ سئوال با بار عاملی کمتر از ۰/۴ حذف گردید و در پایان، ۳۳ سئوال باقی ماند. برای تعیین پایایی پرسشنامه به روش همسانی درونی، مقادیر آلفای  کرونباخ سئوالات، همگی بالای ۰/۸۰ بودند. همچنین، نتایج آزمون-باز آزمون برای تعیین ثبات، ارتباط معناداری میان میانگین نمره پیش ­آزمون و پس آزمون در ۷ عامل پرسشنامه را تایید نمود (۰/۰۰۰۱P≤). نتیجه ­گیری. برای دستیابی به نتایج دقیق ­تر و کامل تر در تحقیق، لازم است ابزارهای روا و پایا مورد استفاده قرار گیرند. نتایج این مطالعه استحکام ساختار عاملی و پایایی قابل قبول ابزار استرس پس از سانحه در کودکان تحت جراحی قلب در جمعیت مورد مطالعه را نشان داد. ابزار  طراحی­ شده در این مطالعه روا و پایا است و می­تواند برای تعیین استرس پس از سانحه در کودکان تحت جراحی قلب استفاده شود. به ­علاوه، نتایج پژوهش می­تواند نسبت به آگاهی بخشیدن افراد حرفه­ ای در امر استرس پس از سانحه در کودکان تحت جراحی قلب مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

Design ، Psychometrics ، Post-traumatic stress disorder ، Pediatric cardiac surgery ، طراحی ، روان سنجی ، استرس پس از سانحه ، عمل جراحی قلب کودکان

نویسندگان

مرضیه اسکندری حصاری

Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University

فائزه صحبایی

Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University

جمیله محتشمی

Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University

مریم مرادیان

Rajaie Cardiovascular Medical and Research Center, Iran University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Quiroz, Arroyo C. Barrientos-Gutierrez, T. O Flaherty. M. et al. ...
  • Rao P. Syamasundar . Management of Congenital Heart Disease: State ...
  • Stolpe,Susanne. Kowall ,Bernd . Stang, Andreas. Decline of coronary heart ...
  • Thordardottir E B ,Valdimarsdottir U A, Hansdottir I, Hauksdóttir A, ...
  • Akerblom, S. Perrin, S. Rivano, Fischer M, ET AL. The ...
  • Schellong, J. Hanschmidt, F. Ehring, T. et al. Diagnostics of ...
  • McKinnon, Anna. Scheeringa, Michael S. Dalgleish, Tim. The Dimensionality of ...
  • Wang, L. Zhang, L. M., Armour, C. et al. Assessing ...
  • Kolaitis , Gerasimos .Trauma and post-traumatic stress disorder in children ...
  • Foa, E. Riggs, D. Dancu, C.et al. Reliability and validity ...
  • Gradus, Jaimie . Kormendine Farkas,Dora. Svensson, Elisabeth. Associations between stress ...
  • Mokkink, LB, Prinsen, CAC. Bouter, LM. et al. The COnsensus-based ...
  • Siabani H , Siabani S, Gholizadeh L. Epidemiology of Congenital ...
  • نمایش کامل مراجع