تحلیل سهبعدی میکروپمپ بدون دریچه با در نظر گرفتن تعامل سیال- سازه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 821

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASCME07_256

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

امروزه از مصارف فضانوردی گرفته تا خنککاری وسایل الکترونیکی،جابجایی حجمهای سیالات در مقیاس میکرولیتر به نیاز روزافزون سیستمهای مهندسی بدل شده است. در سیستمهای بیولوژیکی وپزشکی نیز تزریق مقدار کنترل شده مواد دارویی به بدن هموارهمورد هدف طراحا میکروپمپها بوده است. از میکروپمپها می توان در تزریق مااکرومولکول های مهندسی شده به تومورها، تزریق داروهای سرطانی و مسکنها به جریان خون ، تزریق داروهای درمانایدز و تزریق های زیر جلدی داروهای ضد بارداری و یا انسولین به بیماران دیابتی بهره جست. یکی از مشکلات میکروپمپ ها خستگی قسمتهای متحرک به خصوص دریچه ها است . برای غلبه براین مشکل راهکار های از قبیل هندسه تسلا و تراتل ارائه شده است. یکی دیگر از پرکاربرد ترین این ساختارها نوع نازل- دیفیوزر می باشد که ازافت کمتر جریا در حالت دیفیوزر نسبت به حالت ناازل بهاره می - گیرد. مشکل عمده این نوع میکروپمپ ها جریا برگشتی می باشد که به دلیل عدم وجود مکانیزم یکطرفهساز جریان رخ می دهد. در مقالهحاضر به منظور کاهش این جریا برگشتی به شبیه سازی در نرمافزارADINA8.7 با در نظر گرفتن تعامل سیال -سازه پرداخته شده است که با بدست آورد فرکانس بهینه حرکت نوساانی و اعماال آ توسط پرده نوسانگر داخل محفظه میکروپمپ جریا بازگشتی سیال در حالت رانش را کاهش داده و همچنین در حالت مکش که پرده نوسانگر به سمت بالا در حرکت است، باع مکش بیشتر سیال ازسمت ورودی می شود. نتیجه این شبیه سازی نشا می دهد اعماال فرکانس بهینه برای این مدل تاثیر بسزایی در کاهش جریان برگشتی داشته و منجر به افزایش کارآیی میکروپمپ می شود

نویسندگان

محمود امیرخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر – دانشکده مهندسی پزشکی

نبی اله ابوالفتحی

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر- دانشکده مهندسی پزشکی

عطااله هاشمی

استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر- دانشکده مهندسی پزشکی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Laser D. J. and Santiago J. G., "A review of ...
  • A. Sosnik, A. Chiappetta, "Drug delivery systems in HIV pharmac ...
  • Controlled Release, 138 (2009) pp. 2-15 Afzulpurkar, ...
  • Mahaisavariya, Adisorn Tuantranont, "MEMS- based micropumps in drug delivery and ...
  • Olsson A, Enoksson P, Stemme G and Stemme E , ...
  • Wu Jiankang, Jia-shan XU, Tao GUO. "Analysis of a Piezoelectric ...
  • Yi-Chu Hsu, S. Li and S. Chen, Analytical analysis of ...
  • Chung Yang, L. W. Wang and D. R. Gao, Finite ...
  • نمایش کامل مراجع