توسعه روشی برای تحلیل خطا با استفاده از تحلیل آثار خطا (FMEA) و تحلیل پوششی داده ها (DEA) در واحد کارگاه مرکزی شرکت پالایش نفت اصفهان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,110

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SIOEI04_003

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1393

چکیده مقاله:

امروزه بررسی و تحقیق پیرامون عوامل تاثیرگذار در ایجاد وقایع، حوادث، انفجار، خسارت و هرگونه خلل و کاستی در سیستمها در صنایع امری اجتناب ناپذیر است. تجزیه و تحلیل حالات خطا و اثرات ناشی از آن (FMEA) روش شناسایی حالات شکست بالقوه، بررسی علل و عوارض ناشی از حالات مختلف شکست می باشد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل می تواند به تحلیلگران برای شناسایی و تصحیح حالت شکست کمک کند تا اثرات زیان آور بر روی سیستم و بهبود عملکرد خود را در طی مراحل طراحی و تولید شناسایی کنند. در این مقاله سعی شده است با بکارگیری تکنیک آنالیز حالت خرابی با استفاده از نمره اولویت ریسک (RPN) و تحلیل پوششی داده ها (DEA) و با درنظر گرفتن فاکتورهایی غیر از شدت و فراوانی و دقت بازیابی و با درنظر گرفتن وزن متمایز برای هر فاکتور و هر حالت خرابی، در بخش کارگاه مرکزی پالایشگاه اصفهان گامی در افزایش ایمنی و کاهش ریسکها و خطرات برداشت. در پایان جهت نشان دادن مزایا و برتری های روش پیشنهادی، به حل حالات نقص در واحد کارگاه مرکزی شرکت پالایش نفت اصفهان با استفاده از برنامه نویسی گمز پرداخته شده است. همچنین تفاوت رتبه بندی نمره اولویت ریسک حالات نقص بررسی شده به سه روش سنتی، ضربی و جمعی نشان دهنده کارایی و جامعیت مدل پیشنهادی در این مقاله است. در نهایت با توجه به وجود رابطه معنادار بین این سه رتبه بندی از طریق ضریب همبستگی پیرسون، رتبه بندی نهایی برای حالات خطا بدست آمده است.

کلیدواژه ها:

پالایشگاه ، آنالیز حالات خرابی (FMEA) ، نمره اولویت ریسک (RPN) ، تحلیل پوششی داده (DEA) ، ضریب همبستگی پیرسون

نویسندگان

عاطفه کیانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد/ کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی

مهدی کرباسیان

دانشگاه صنعتی مالک اشتر / دکترای مهندسی صنایع

سمیه رضایی

شرکت پالایش نفت اصفهان / کارشناسی مهندسی ایمنی و بازرسی فنی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :