شناسایی هویت مکان در معماری بر اساس آراء شولتز (نمونه موردی: مسجد شیخ لطفالله بنای یادبود سربازان جنگ ویتنام کاخ کوئینتا دا رگالریا)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,138

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARUES04_026

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

دنیای امروز به همراه تکثرگرایی فرهنگی به سوی ساختارهای بیهویت و بیکاراکتر گام برمیدارد. در حالی که توجه به همین کاراکترهای هر بنا یا معماریست که میتواند ما را با روح و معنای آنها که دارای سرچشمههای ایزدی و طبیعی هستند آشنا کند. کریستین نوربرگ شولتز پدیدارشناسی را روشی کاملا مناسب برای نفوذ در جهان روزمره میداند، چرا که از دید وی، معماری در خدمت کلیت است، کلیتی که اصطلاح زیست جهان متضمن آن است و از فرایند علمی دوری میگزیند. او پدیدارشناسی را یک - روش میداند که قصد دارد ساختارها و معانی جهان زندگی را فراچنگ آورد؛ نه این که بخواهد این روش جایگزین علوم طبیعی شود، بلکه بر آن است تا جانشین روابط و کل اصول و معیارهایی قرار گیرد که آن علوم بیان میکنند. در واقع از دیدگاه وی رویکرد علمی به چیزها، آنها را از زمینهی واقعیشان جدا کرده و به آنها همچون اموری سنجش پذیر توجه دارد. به نظر شولتز انسان مانند هستندهای وجودی که زندگیاش وقوع مییابد، نیاز دارد تا روح مکان را درک کند؛ اما این درک نیازمند گشودگی بر محیط، دریافت خصوصیات آن، و حاضر ساخت آنها در اثر معماریای است که دارای عینیت و خصلتی ویژه است. طبق اندیشهی شولتز بوده است، پدیدارشناسی این توان را دارد که به محیطهای واجد معنا و ( هوسرل ) و (هایدگر ) که البته وامدار اندیشههای فراخوانی حس مکان، روح مکان و معنای مکان بپردازد که مؤلفههای اساسی در هویت مکانی به شمار میروند. بر این اساس پدیدارشناس نظریه پردازی نمیکند؛ بلکه فقط به توصیف پدیدهها می پردازد. در این راستا این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی، بر آن است تا با بررسی اندیشههای شولتز، به تأثیر آراء وی در مکانهای واجد هویت بپردازد و در نهایت چند نمونه از آنها را به طور کلی مورد تحلیل قرار دهد.

نویسندگان

سهیلا صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه خزر محمودآباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اتینگهاوزن، ریچارد و گرابر، اولگ، ترجمه دکتر یعقوب آژند، (1378)؛ ...
  • اصلانی، مریم، (1392)، کاخ مجلل کوئینتا دا رگالریا در پرتغال، ...
  • تحریریه هنرگردی، (1394)، بنای یادبود کهنه سربازان جنگ ویتنام، قابل ...
  • شمس الهی، بهنوش، (1392)، اندیشمندان فرهنگ معماری معاصر، قابل دسترسی ...
  • فردوسی، زینب، (1391)، تاریخچه و معرفی معماری مساجد اصفهان - ...
  • محرابی، مهسا، (1394)، کاخ مجلل و اسرارآمیز کوئینتادا رگالریا، قابل ...
  • نوربرگ شولتز، کریستین، تجمه محمدحسن حافظی، (1394)؛ هستی، فضا و ...
  • نوربرگ شولتز، کریستین، ترجمه ویدا نوروز برازجانی، (1382)؛ معماری: معنا ...
  • نوربرگ شولتز، کریستین، ترجمه محمود امیر یار احمدی، (1992)؛ مفهوم ...
  • هدمن، ریچارد و یازوسکی، آندرو، ترجمه راضیه رضازاده و مصطفی ...
  • نمایش کامل مراجع