شبیه سازی زمان پروژه های تعمیر خط لوله با شبیه ساز مونت کارلو نرم افزار Pertmaster (مطالعه موردی: شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,289

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RIEEM03_015

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395

چکیده مقاله:

موضوع ریسک و مدیریت آن موضوعی مهم و کاربردی در مدیریت پروژه می باشد. در ارزیابی موفقیت پروژه ها معمولا از سه پارامتراصلی زمان، هزینه و کیفیت به عنوان مثلث طلایی استفاده می شود. در شبکه های احتمالی برای هر پروژه سه زمان خوش بینانه، بد-بینانه و محتمل تعیین می گردد. تعیین این زمان های احتمالی خود منشا ایجاد ریسک می باشد. مدیریت صحیح ریسک زمان پروژه میتواند سبب کاهش تاخیرات و خسارات ناشی از آن گردد. یکی از کارآترین ابزارهایی که در پیش بینی های احتمالی و آنالیز ریسک از آناستفاده می شود، آنالیز مونت کارلو است که بر اساس تولید اعداد تصادفی به پیش بینی زمان اتمام پروژه ها می پردازد. نگه داری وتعمیر خطوط لوله در شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی به عنوان یکی از صنایع بالا دستی این صنعت، با توجه به دارا بودن حدود 2000کیلومتر خط لوله انتقال نفت و گاز، از اهمیت بالایی برخوردار است. در پژوهش حاضر تلاش شده است تا با استفاده از روش مونت کارلوو نرم افزارPertmaster زمان اتمام پروژه های تعمیراتی خطوط لوله پیش بینی گردد. نتایج پروژه بر خلاف روش های سنتی که فعالیت ها را به دو دسته بحرانی و غیر بحرانی نقسیم می نمود، برای هر فعالیت یک شاخص بحرانیت در نظر می گیرد. این نتایج بهمدیریت کمک می کند تا با توجه بیشتر به فعالیت هایی با شاخص بحرانیت بالاتر جهت کاهش ریسک پروژه اقدام نماید.

نویسندگان

مهدی مزارعی

دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع، گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

رضا طالبانپور

کارشناس ارشد مهندسی تعمیرات، شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی، شیراز، ایران

اردلان فیلی

دانشجوی دکتری مدیریت، گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :