تحلیل رفتاری انتخاب مد پیاده روی با توجه به تغییرات سطح کیفی تسهیلات عابرپیاده با استفاده از روش بیان ترجیحات و مدل لاجیت چند گانه (مطالعه موردی شهر مشهد)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 487

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICBE03_021

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

توسعه شهری و مشکلات ناشی از آن همچون تراکم ترافیک، آلودگی هوا، ایمنی و ... در سال های اخیر، منجر به کاهش تمایل افراد به پیاده روی شده است. از طرف دیگر، مطالعات رو به رشد اخیر در زمینه تاثیر پیاده روی بر چاقی، بیماری های عروقی و دیگر زمینه های سلامتی انسان نشان می دهد که پیاده روی موجب افزایش سلامتی است. با این وجود، انتخاب پیاده روی به عنوان مد سفر، به علت برخی تسهیلات نامناسب عابرپیاده و ایمنی ناکافی، چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. این مقاله به بررسی رفتار انتخاب افراد از بین مدهای مختلف سفر و راه های بهبود تمایل انتخاب به سوی انتخاب پیاده روی پرداخته است. در این تحقیق به ارزیابی انتخاب افراد نسبت به پیاده روی با استفاده از روش آزمون یان ترجیحات و تحلیل انتخاب مدل لاجیت چندگانه پرداخته شده است. در آزمون بیان ترجیحات 10 سناریوی ترکیب فاکتورهای پیاده روی تعریف شده است. این آزمون پرسشنامه ای از حدود 200 کاربر از محدوده پر رفت و آمد خیابان احمدآباد شهر مشهد پرسش شد و قریب به 2000 داده انتخاب مد سفر بدست آمد. داده های بدست آمده بوسیله نرم افزار BIOGEME مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیل مدل انتخاب ساخته شده نشان داده است که متغیرهای: 1- تمیزی، 2- پیوستگی مسیر، 3- فضای سبز، 4- کسفیت سطح مسیر پیاده روی و 5- عرض پیاده رو، در انتخاب افراد نسبت به پیاده روی از بین مدهای تاکسی و وسیله نقلیه شخصی تاثیر قابل توجهی دارد. نتایج تحلیل حساسیت متغیرهای پیاده روی در این تحقیق، نشان داده است که برای ارتقاء پیاده روی در محدوده های مرکز شهر و سفرهای کوتاه شهری، سرمایه گذاری بروی بهبود متغیرهای یاد شده می تواند منجر به 40% افزایش احتمال پیاده روی شود.

کلیدواژه ها:

تحلیل رفتار عابر پیاده ، مدل انتخاب گسسته لاجیت چندگانه ، روش بیان ترجیحات ، تحلیل حساسیت

نویسندگان

محمد نبی پور

دکتری برنامه ریزی حمل و نقل دانشگاه شمال

محمد باکری

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه آزاد آیت الله آملی

امیر ایزدی

استادیار دانشگاه شمال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :