بررسی تاثیر و عملکرد سیستم سازه ای ابر بادبند با زوایای مختلف نسبت به افق، در سازه های بلند و مقایسه ی آن با قاب خمشی و سیستم مهاربند معمولی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,364

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HRB03_017

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

از آنجا که قاب های فولادی برای هر نوع از ارتفاع مناسب می باشند و نسبت مقاومت به وزن بسیار بالایی دارند، همیشه به عنوان انتخاب اصلی در ساختمان های بلند مد نظر بوده اند. یکی از راهکارهای مناسب جهت تحمل بارهای جانبی در قابهای فولادی استفاده از مهاربند است. به گونه ای که با استفاده از مهاربند سیستم سازه ای مقاوم در برابر بارهای جانبی و از طرفی اقتصادی را خواهیم داشت. چرا که مصرف مصالح فولادی کاهش چشمگیری خواهد داشت. یکی از این چیدمانها، استفاده از مهاربند با پوشش بیش از یک دهنه و معروف به ابر بادبند می باشد. در تحقیق حاضر، پیرو تحقیقات پیشین انجام شده به بررسی ابربادبند در آرایشهای مختلف پرداخته شده است. به گونه ای که یک ساختمان 40 طبقه فولادی به صورت 3 بعدی در نرم افزار SAP2000 مدلسازی نموده و آرایش های مختلف ابربادبند با پوشش 5، 10 و 20 طبقه ای و با زوایای به ترتیب 25.9، 44.2 و 62.8 درجه بادبند نسبت به افق، و با میزان فولاد یکسان برای هر 3 مدل (سطح مقطع یکسان مهاربندی و سازه قاب خمشی) را تحت تحلیل های خطی و غیر خطی استاتیکی (پوش آور) مورد بررسی قرار گرفته و با نمونه بدون مهاربند قاب خمشی و مدل با بادبند معمولی (یک دهانه) مقایسه شده است. تحت شرایط کاملا یکسان برای تمامی مدل ها نتایج حاکی از آن بود که مدل ابر بادبند 10 طبقه ای با توجه به صفر عضو رد شده و کمترین تغییرمکان نقطه بام به عنوان بهترین مدل در تحلیل الاستیک خطی بود. اما مدل ابربادبند 5 طبقه ای بیشترین برش پایه را تحمل کرده و به اصطلاح مدلی سختر بوده و بعد از آن مدل ابربادبند 20 طبقه ای تحت آنالیز غیر خطی استاتیکی قرار داشت. مادامیکه مدل قاب خمشی بدون هیچ مهاربندی، 80.27% برش پایه کمتری نسبت به دیگر مدل های ابربادبندی را تحمل کرده است. در پایان چنین نتیجه شد که استفاده از ابربادبند نسبت به مدل قاب خمشی و بدون بادبند بسیار مقرون به صرفه بوده و دارای مزیت های بیشماری می باشد.

نویسندگان

مهدی گلوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دپارتمان مهندسی عمران

هاشم نخعی نژاد

موسسه ی مشاوره تحصیلی CalTeh، تهران، میدان ونک، خیابان برزیل شرقی، روبروی دانشگاه فنی و حرفه ای

اکبرپور

دپارتمان مهندسی عمران، دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، تهران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :