ایجاد ساختمان های فولادی تعمیرپذیر با مهاربندی هم مرکز دارای نامنظمی در پلان بر اساس حرکت گهواره ای در زیر تراز پی تحت اثر زلزله های حوزه دور و نزدیک

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 442

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRURBAN02_042

تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1398

چکیده مقاله:

معمولا آیین نامه های طراحی لرزه ای برای جلوگیری از فروریزش ساختمانها می باشند لذا پس از وقوع زلزله های بزرگ،تخریب و بازسازی ساختمان ها اجتناب ناپذیر میباشد.از مهمترین مشکلات تخریب و بازسازی: (1 بیخانمانی تعداد زیادی از زلزله زدگان (2مشکلات آواربرداری و حمل نخاله (3 ایجاد هزینه های گزاف بازسازی بنابراین جهت جلوگیری از این پیامدهای ناخوشایند ، ایده ی طراحی بر اساس هدایت آسیب در ساختمان ها از اهمیت بالایی برخوردار خواهد شد . هدایت آسیب به معنی انتقال نیرو های زلزله به میراگر های تسلیمی است که از چند ورقه فولادی با قابلیت تعویض پذیری و تعمیر پذیری ساخته شده اند بطوری که بقیه اعضا در ناحیه الاستیک باقی بمانند . همچنین براورده کردن بعضی الزامات طراحی مانند تامین نور در بیمارستان ها ، هندسه نامنظم زمین و ... باعث ایجاد نامنظمی در پلان می شود که خود باعث پیچش و افزایش نیروی وارد به ساختمان می گردد.در این پژوهش ساختمان های 9 ،12و 15 طبقه فولادی مهاربندی هم مرکز با نامنظمی در پلان بر اساس آیینامه های معمول تحلیل و طراحی شدند سپس ب ا ساختمان های پیشنهادی تحت زلزله های حوزه دور و نزدیک تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی شدند و مقایسه گردیدند. نتایج کلی به این شرح است:در ساختمان های پیشنهادی تمرکز آسیب در میراگر ها میباشد و سایر اعضا در ناحیه الاستیک باقی ماندند در حالیکه در ساختمان های متداول آسیب ها گسترده و در محدود پلاستیک و تخریب میباشند.نهایتا تغییر مکان های نسبی ساختمان های پیشنهادی از ساختمان های متداول کمتر میباشد.

نویسندگان

محمود حسینی

دانشیار، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

سجاد قجاوند

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی