تاثیر پاشش اکسین بر خصوصیات رشد و عملکرد در گیاه دارویی اسفرزه تحت تاثیر شوری

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,735

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_250

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

اسفرزه متعلق به یکی از جنس های مقاوم به شوری ولی دارای نیروی تولید پایین است. شوری می تواند به طرق مختلف و از جمله کاهش سنتز هورمون ها رشد و نمو را مخصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک متاثر سازد. لذا هدف از این آزمایش بررسی امکان کاشف مفید این گیاه در شرایط عدم وجود شوری و شوری خاک با کاربرد هورمون اکسین بود. همچنین به دلیل اهمیت تعداد شاخه و تعداد اسپایک در هر گیاه در عملکرد ، تاثیر شوری و اکسین روی این خصوصیات بررسی شدو این آزمایش بصورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در گلخانه و در داخل پرلیت اجرا شد. شوری شامل شاهد 4، 8 و 12 (ds.m-1) و فاکتور هورمون در دو سطح شاهد و پاشش اکسین بود. اکسین قبل از ظهور جوانه های گل روی سطح گیاه پاشیده شد. در این بررسی شوری باعث کاهش سطح برگ و تعداد برگ گردید اما اکسین سطح هر یک از برگ ها، و نه تعداد برگ ها، را تحت شوری خاک حفظ نمود. کاربرد اکسین از سطح شوری 0 تا 12 نسبت تعداد ساقه(بارور و غیر بارور) در صورت کاربرد اکسین به تعداد ساقه در صورت عدم کاربرد اکسین را افزایش داد. با وجودی که اکسین در کل باعث کاهش تعداد ساقه گل گردید، اما در صورت کاربرد اکسین نسبت بیشتری از ساقه ها در مقایسه با عدم مصرف اکسین بارور شدند. لذا اکسین علاوه بر افزایش سطح برگ تحت تاثیر شوری، با ایجاد غالبیت انتهایی از ظهور شاخه های غیر بارور جلوگیری کرد و لذا مواد غذایی بیشتری برای ساقه های بارور مهیا گردید و در نتیجه باعث افزایش عملکرد بذر شد. اکسین در صورت عدم شوری نیز با افزایش نسبت ساقه بارور به ساقه غیر بارور عملکرد بذر را افزایش داد.

نویسندگان

وحید احمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز

سعید زهتاب سلماسی

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز

صفر نصراله زاده

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز

کاظم قاسمی گلعذانی

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mathur, N., J, Singh., _ Bohra., A, Bohra., A, Vyas., ...
  • Omidbaigi, R., and Mohebby, _ 2002. The influence of sowing ...
  • Turan, N. G. 20)8.The effects of natural zeolite _ salinity ...
  • نمایش کامل مراجع