جایگاه تربیت دینی در آموزش و پرورش ( با تاکید بر عوامل تاثیر گذار، آسب ها و راهبردها)

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,410

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FFNCE04_008

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

فرآیند تعلیم و تربیت دینی در خلاء انجام نمی شود بلکه مثل هر ارتباط دیگری در بستر و زمینه ای صورت می گیرد که می توان جریان تعلیم و تربیت دینی را تقویت، تضعیف یا خنثی نماید. خانواده، دوستان، رسانه ها، محیط اجتماعی و حکمت این بستر را شکل می دهند. با دقت در آسیب های تربیت دینی متوجه می شویم در یک سوی آن متولیان رسمی تعلیم و تربیت(فرستنده) قرار دارند که شامل والدین، معلم و روحانیت است. این عناصر در فرآیند تعلیم و تربیت دینی با ارائه محتوی مطابق با اهداف تربیت دینی (پیام) در مخاطبان خود (گیرنده) شناخت، نگرش و رفتار جدیدی ایجاد می نمایند. در این مقاله؛ هدف، بررسی جایگاه تربیت دینی در آموزش و پرورش و آسیب شناسی آن می باشد که با توجه به پارامترهای مختلف دخیل در آن مورد کنکاش و جستجو قرار گرفته و سپس آسیب ها و آفت های تاثیرگزار بر تربیت دینی مورد بررسی قرار گرفته است و راهکارهایی جهت برون رفت از چالش های موجود ارائه شده است. با استفاده از تحقیقات انجام شده و به روش مطالعه کتابخانه ای و بررسی نظرات کارشناسان مربوطه در حوزه تربیت دینی به بررسی وضعیت موجود(آموزش و پرورش)،عوامل تاثیرگذار، راهبردهای اساسی آسیب شناسی آن پرداخته ایم. نتیجه بررسی انجام شده نشان می دهد اولا در جمهوری اسلامی(وزارت آموزش و پرورش عزم جدی جهت دمیدن روح دینی در فضای جامعه(دانش آموزان) را دارد. ثانیاً عوامل تاثیر گذار روشها و اهداف دارای کاستی هایی می باشند ثالثاً توجه به مشکلات فراروی (آسیب ها) می توانددر تحقق اهداف تربیت دینی نظام تعلیم و تربیت کشور موثر و راه های برون رفت را تسهیل نماید.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

زهره سعادتمند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان(اصفهان)

اسکندر کرمی دورودخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اصلانی‌، ابراهیم.(1385).مسائل آموزش و پروش ایران.دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان باهنر، ...
  • سعادتمند، زهره.(1380).رهنمودهای تربیتی.اصفهان. انتثا رات قاصد سحر. ...
  • سعیدی رضوانی.محمود.(1380).تربیت اسلامی(مجموعه مقالات).تهران.وزارت آموزش و پرورش. ...
  • کریمی.عبداعظیم(1382).تربیت تربناک.تهران. انتشارات منادی تربیت. ...
  • کریمی‌عبدالعلیم.(1380).تربیت اسلامی(مجموعه مقالات).تهران .وزارت آموزش و پرورش. کریمیعبدالعلظیم.(1385).تعلیم و تربیت ...
  • مطهری، مرتضی.(1362).تعلیم و تربیت اسلامی در اسلام.تهران.انتشارات الزهرا. ...
  • _ بناری، علی .(1380).تربیت اسلامی(مجموعه مقالات).تهران.وزارت آموزش و پرورش. ...
  • فتح الهی، علی.(1380).راهبردهای اساسی برای نیل به تربیت دینی در ...
  • نمایش کامل مراجع